רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל בינוני
- 4 כפות רוטב צ'ילי
- 2 שיני שום
- קורט פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת תבשיל עוף ותפוחי אדמה בצ'ילי:
רגע לפני: לבשל ארוחה מלאת טעם במינימום מאמץ: מכניסים את המרכיבים לסיר, סוגרים את המכסה, ושולחים לבישול ארוך. התוצאה? עוף שחום ועסיסי ותפוחי אדמה נימוחים ורכים. מתכון להכנת תבשיל עוף ותפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתקתק.
• חותכים את תפוחי האדמה לקוביות או עיגולים בגודל בינוני-דק.
• חותכים את הבצל לקוביות גסות, ופורסים את שיני השום.
• מניחים את הבצל בתחתית סיר רחב, ועל הבצל מניחים את כרעי העוף.
• מפזרים את השום בין כרעי העוף, שופכים את רוטב הצ'ילי על העוף, ומסדרים מעל את חיתוכי תפוחי האדמה. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור ומלח. ומכסים את הסיר.
• מדליקים להבה בינונית ומחכים עד שהסיר יתחמם והעוף יגיר נוזלים על הבצל.
• מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה וחצי (יש להפוך מידי פעם).
• לקראת סוף הבישול, מסירים את המכסה, ומגביהים לאש גבוהה ככל הניתן, עד שהרוטב מצטמצם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!