כיכר השבת

הכי טעים: עוף ותפוחי אדמה בתנור

המנה שעושה טוב על הלב וכל כך פשוט וקל להכין אותה: מתכון להכנת עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור. שילוב נפלא וטעים שמתקבל באהבה בכל ארוחה משפחתית (מתכונים, אוכל)

|
1
|
עוף ותפוחי אדמה בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 6 שיני שום גדולות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:

רגע לפני: המנה שעושה טוב על הלב וכל כך פשוט וקל להכין אותה: מתכון להכנת עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור. שילוב נפלא וטעים שמתקבל באהבה בכל ארוחה משפחתית.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומבשלים אותם במשך 4 דקות במים רותחים, יחד עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומעט מלח. בסוף הבישול, מעבירים רק את תפוחי האדמה לקערה נפרדת, ואל שופכים את המים.

• מעבירים את כרעי העוף לסיר עם המים, בו בושלו תפוחי האדמה, ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש, ושופכים את המים.

• משמנים תבנית במעט שמן זית, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצפיפות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים את העוף על תפוחי האדמה.

• פורסים את שיני השום ומטגנים קלות במחבת עם מעט שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מזהיב.

• מפזרים את שיני השום בין תפוחי האדמה וכרעי העוף, יוצקים מעל את השמן בו טוגנו שיני השום, ומתבלים שוב במלח ופלפל.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה.

• מסירים את הכיסוי, בעזרת כף עץ מערבבים את העוף ותפוחי האדמה עם הרוטב, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 30 דקות נוספות.

אופן ההגשה: חם. רגע לפני, מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות