רכיבים
- 6 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 6 שיני שום גדולות
- 3 עלי דפנה
- 1 כוס שמן זית
- 1 כף פלפל אנגלי
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:
רגע לפני: המנה שעושה טוב על הלב וכל כך פשוט וקל להכין אותה: מתכון להכנת עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור. שילוב נפלא וטעים שמתקבל באהבה בכל ארוחה משפחתית.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומבשלים אותם במשך 4 דקות במים רותחים, יחד עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומעט מלח. בסוף הבישול, מעבירים רק את תפוחי האדמה לקערה נפרדת, ואל שופכים את המים.
• מעבירים את כרעי העוף לסיר עם המים, בו בושלו תפוחי האדמה, ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש, ושופכים את המים.
• משמנים תבנית במעט שמן זית, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצפיפות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים את העוף על תפוחי האדמה.
• פורסים את שיני השום ומטגנים קלות במחבת עם מעט שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מזהיב.
• מפזרים את שיני השום בין תפוחי האדמה וכרעי העוף, יוצקים מעל את השמן בו טוגנו שיני השום, ומתבלים שוב במלח ופלפל.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה.
• מסירים את הכיסוי, בעזרת כף עץ מערבבים את העוף ותפוחי האדמה עם הרוטב, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 30 דקות נוספות.
אופן ההגשה: חם. רגע לפני, מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!