רכיבים
- 4 כרעי עוף
- 2 כפות דבש או סילאן
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות קטשופ
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3 שיני שום
אופן הכנת עוף אפוי בתנור עם רוטב מתוק:
רגע לפני: מנה ביתית מנחמת של עוף שחום לאחר שנאפה היטב בתנור, בטעם מתקתק ומענג, ומינימום מאמץ: מערבבים את חומרי הרוטב, מוסיפים את העוף ומשגרים לתנור. מתכון להכנת עוף אפוי עם דבש ורוטב סויה מתוק.
שימו לב: כמות מרכיבי הרוטב היא בגדר המלצה, ותוכלו להוסיף או להפחית לפי הטעם האישי.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• כותשים את השום לכלי ומוסיפים את הדבש או הסילאן, רוטב הסויה, הקטשופ ומיץ התפוזים. מערבבים היטב לקבלת נוזל אחיד.
• מסדרים את העופות בצפיפות בתבנית, שופכים מעל את המשרה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות ויותר, כדי שיספגו את טעם המשרה.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. מידי פעם הופכים את העוף, כדי שישחים מכל צדדיו.
• מסירים את נייר הכסף, ואופים כשהתנור על מצב גריל במשך 15 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!