כיכר השבת

כבד ברוטב יין אדום ופטריות

שילוב טעמים כמעט מתבקש ששווה לאמץ כמתכון כבד עוף אולטימטיבי ומהיר הכנה: מתכון להכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות. מתאים במיוחד לאירוח ספונטני מהרגע להרגע (מתכונים, אוכל)

|
4
|
כבד ברוטב יין אדום ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד צלוי
  • 6 פטריות שלמות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 שן שום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • קורט פפריקה
  • שמן זית לטיגון

אופן הכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות

רגע לפני: שילוב טעמים כמעט מתבקש ששווה לאמץ כמתכון כבד עוף אולטימטיבי ומהיר הכנה: מתכון להכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות. מתאים במיוחד לאירוח ספונטני מהרגע להרגע.

• חותכים לטבעות את הבצל, ופורסים את השום.

• מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים על אש נמוכה מאוד בו טבעות הבצל עד שיהפכו לשקופים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 2 דקות.

• מגביהים את האש, ומוסיפים את הכבדים, היין והשום ומערבבים. מתבלים בפפריקה ומבשלים במשך 4 דקות.

אופן ההגשה: מניחים בכלי הגשה את הכבדים והפטריות, קוצצים דק את הפטרוזיליה ומפזרים מעל. יוצקים גם מהרוטב, ומגישים חם. ניתן להוסיף אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
המלצה שלי.. להכין את הרוטב ולשים את הכבדים הצלויים ללא בישול עדיף להשרות את הכבדים ברוטב לפחות יממה לפני ההגשה. יוצא הרבה יותר טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שיר
צריך לבדוק ולגבי הכבד שיצא יבש כנראה צליתם אותו למוות אחרת אין סיבה שיתיבש סך הכל זה בישול עם הרבה רוטב ולא צלייה או טיגון
יוני יוני
1
כדי שלא יהיה יבש וכדי שיהיה רוטב, אני מוסיפה מים, מכסה ונותנת לזה להתבשל לפחות חצי שעה, סוווווווףףףףףף, יוצא טעים!!!!! ואפילו הילדים מצטרפים לחגיגה. המתכון הזה מצויין, קל וטעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות