כיכר השבת

מנה ביתית: עוף ותפוחי אדמה

שפית הבית של אתר "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה מתכון מיוחד למנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה לצד סלט ירקות חיים. וההכנה? קלה יותר ממה שאתם חושבים (מדור אוכל)

|
7
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 פולקעס עוף
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 1 כף תימין מיובש
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות פפריקה מעושנת או מתוקה רגילה
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות
• בתבנית חסינת אש מניחים את הפולקעס
• קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים שווים.
• מניחים סביב העופות
• ומוסיפים בפיזור את שיני השום
• בקערה קטנה מערבבים שום כתוש תימין תבלינים ושמן זית
• ושופכים מעל העופות ותפוחי האדמה
• מורחים בעזרת מברשת את העופות ותפוחי האדמה או שמעסים בידיים
• מכניסים לתנור לאפיה של 45-60 דקות
מגישים לצד סלט ירקות חיים

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
יש תבלין בשם "קארי" מתאים מאוד לתפוח אדמה בתנור, משדרג אותו פי כמה וזה מריח כמו תפוח אדמה של קיינטריג, שווה לנסות!
אלעד
3
וקלים להכנה
הילה
2
תדה
מימי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות