מעקב מטריד: ענקית הטכנולוגיה גוגל הודתה כי מכשירי מובייל עם מערכת ההפעלה אנדרואיד שולחים נתוני מיקום של משתמשים, גם כאשר ה-GPS כבוי ואפילו אם במכשיר אין כרטיס SIM של מפעילת סלולר כלשהי.
לפי תחקיר של אתר החדשות "קוורץ", מאז תחילת 2017, מכשירים עם מערכת ההפעלה לסמארטפונים הפופולרית ביותר בעולם אוספים כתובות של אנטנות סלולריות בסביבתם - גם כאשר שירותי המיקום כבויים - ומשגרים את הנתונים לשרתי גוגל ברגע שהמכשיר זיהה חיבור כלשהו לרשת אלחוטית (Wi-Fi).
על פי הדיווח, מקורות בחברה מסרו כי שיגור כתובות אנטנות הסלולר לשרתי גוגל החל בעקבות עדכון לשירותי הענן שבוצע בראשית השנה. גם מכשירים שהגדרותיהם והאפליקציות שלהם אופסו לברירת מחדל שנקבעה במפעל, ושירותי המיקום שלהם כובו, עדיין העבירו נתוני אנטנות סלולר לגוגל, לפי התחקיר.
לפי קוורץ, מכשירים עם קישוריות לנתוני סלולר או Wi-Fi שיגרו נתונים לגוגל בכל פעם שנכנסו לטווח של אנטנת סלולר חדשה. בכל פעם שמכשירי אנדרואיד התחברו לרשת אלחוטית, הם שיגרו את כתובת האנטנה לגוגל אם לא כלל לא הותקנו בהם כרטיסי SIM.
גוגל לא חושפת איזה שימוש נעשה בנתוני מיקום המשתמשים שהיא אוספת, אולם החברה מאפשרות למפרסמים לשלוח פרסומות ממוקדות על פי מיקום מה שיכול להסביר את הסיבה שהמכשירים שולחים מיקום כל הזמן.
בתגובה לתחקיר אישרה גוגל את העובדות שהוצגו בתחקיר אך טענה כי הנתונים נמחקו מיד וכי העניין הופסק. "בינואר השנה, התחלנו לבחון אפשרות להשתמש בקוד מידע מזהה (Cell ID) בתור אות נוסף לשיפור המהירות והניהול של משלוח הודעות. עם זאת, מעולם לא שילבנו את Cell ID במערכת סנכרון הרשת שלנו, כך שהנתונים נמחקו באופן מידי, ועדכנו אותה לא לבקש עוד את Cell ID", נאמר בתגובת החברה. מאמינים לה או לא? אין לכם יותר מידי ברירות בשוק המכשירים הסלולריים.