

מתכון לסופגניה עם שוקולד, בננה ותפוז: בטח כבר פגשתם סוגי סופגניות שונים בכל מאפיה ובכל חנות מכולת.
אני בטוחה שבשבוע הבא עלינו לטובה נאכל הרבה מאוד סוגים של סופגניות.
כדי לגוון, נתחיל עם הקלות והמאוד טעימות והם באמת לא רגילות.
מי שיאכל אותם, יגלה הפתעה טעימה ומאוד מפנקת בפנים וציפוי עם ניחוח חורפי.
מיני סופגניות בננה בציפוי שוקולד תפוז
( הכמות לא גדולה אפשר להכפיל)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים
3 כפות חלב/מים
2 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
שמן לטיגון עמוק
לרוטב השוקולד-תפוז
1/2 ליטר ריץ או שמנת חלבית
3 כפות ליקר תפוזים
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוזים
400 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
בקערה שניה מערבבים את הביצים והחלב.
מערבבים את שתי הקערות יחד.
נותנים לזה לנוח למשך 10 דקות.
מחממים בסיר עמוק שמן, וכשהשמן חם מאוד לוקחים בכף כדור מהבצק ומכניסים לתוכו פיסת בננה.
מכניסים לתוך השמן החם ומטגנים עד לקבלת צבע חום (ולא זהוב).
מוציאים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
לרוטב
מחממים את השמנת ומיץ התפוז, מוסיפים ליקר וגרידת תפוז.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס.
שומרים על זה חם (אפשר בכלי של פונדו) וטובלים לפני שאוכלים.
טיפ: איך נדע שהשמן שלנו מספיק חם? נכניס קיסם שיניים ואם מסביב לקיסם מתחילות להיווצר בועות, השמן שלכם צריך עוד זמן קצר עד שהוא מוכן לטיגון.