מתכון למאפינס עם שביבי שוקולד: עוגות מאפינס אהובות על הילדים, ניתן להשתמש בכל מיני סוגי מתכונים של עוגות 'רגילות' בתבנית מאפינס, וליהנות מעוגה אישית לכל אחד.
במתכון שלפניכם משתמשים בשתי קערות: בקערה אחת חומרים יבשים, בקערה השניה הנוזליים. את איחוד התערובות עושים ממש לפני ההכנסה לתנור כדי שאפקט ההתפחה של אבקת האפייה יהיה מקסימלי.
לא חייבים לצפות את המאפינס, מכיוון שהמתכון מכיל שבבי שוקולד בעוגה עצמה.
חומרים למאפינס עם שביבי שוקולד
2 כוסות קמח
1 שקית אבק אפיה
קורט כפית מלח
1/3כוס סוכר חום
2 כפות גדושות סוכר רגיל (לא חובה)
2 ביצים
2/3 כוס חלב
125 גרם חמאה מומסת צוננת
1כפית תמצית וניל
2/3 חבילת שוקולד לבן
2/3 חבילת שוקולד מריר
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח סוכר אבקת אפייה ומלח. בקערה שניה מערבבים חלב, ביצים, חמאה ותמצית וניל.
מקצצים גס את השוקולד הלבן והמריר.
שופכים את הקערה ה'יבשה' לתוך התערובת הנוזלית ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל אחיד ומוסיפים את השוקולד הקצוץ והאגוזים.
שופכים את הבלילה לתוך תבנית מאפינס עם עטרות נייר בהתאם לגודל המתאים, ומכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות.
מי שבכל זאת רוצה, ניתן לאחר האפיה לצפות את המאפינס עם בשוקולד ולפזר פצפוצים, קוקוס, או סוכריות צבעונית.