מדור לדור: עוגת שוקולד מדהימה של שרה

מתכון לעוגת שוקולד: אפשרויות חיפוש המתכונים הן רבות, אבל אין כמו המתכונים העוברים 'מדור לדור' נשלפים מהשרוול, מתוך ניסיון רב שנים. לא רבים הם אלו הזוכרים מלאי של מתכונים בעל פה, כולל הכמויות והמידות המדויקות, אבל כזו היא גברת שרה, בשלנית וקונדיטורית וותיקה, שהסכימה לשתף במתכון מיוחד לעוגת שוקולד מדהימה

|
7
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

אפשרויות חיפוש המתכונים הן רבות, אבל אין כמו המתכונים העוברים 'מדור לדור' נשלפים מהשרוול, מתוך ניסיון רב שנים. לא רבים הם אלו הזוכרים מלאי של מתכונים בעל פה, כולל הכמויות והמידות המדויקות, אבל כזו היא גברת שרה, בשלנית וקונדיטורית וותיקה, שהסכימה לשתף במתכון מיוחד לעוגת שוקולד מדהימה

מדפי הספרים בחנויות עמוסים בספרי מתכונים. אינסוף שילובים בקטגוריות שונות, בספרונים או בספרים, בכריכה קשה או רכה, או כרוכים בספירלה, ספרים לפי מטבחי העדות השונות, ספרי מנות ראשונות, ספרים מתורגמים, ספרי עוגות ועוגיות ועוד המון וריאציות.

בנוסף האינטרנט מהווה מקור קל לחיפוש מתכונים, האתרים השונים מספקים מתכונים לפי המצרכים בבית, לפי רמת קושי, ולפי מה שרוצים. אולם יש עדיין כאלו, שלא מחפשים מתכונים, אלא מתוך ניסיון רב שנים, שולפים מהשרוול מתכונים; זוכרים בראש כמויות ומידות, גדלים של תבניות, אפשרויות הגיוון שלהם למתכון הן אינסופיות. והגדולה האמיתית זה היכולת שלהם לא לומר "לפי העין" אלא לעזור גם למתחילים בהכוונה מדוייקת ובטיפים רבים.

כזו היא גברת שרה מירושלים, בשלנית וקונדיטורית מקצועית, שאמנם כבר לא מועסקת בתחום, אבל עדיין מתוך ביתה עולים ניחוחות, והיא זוכרת את המתכונים הרבים באופן מדוייק 'בראש'.

אמנם לעתים היא שוכחת לעדכן שצריך להקציף את הביצים, "אם זה מופרד, זה ברור, לא?!" אבל על פי רוב היא זוכרת הכל, והמתכונים שלה מוצלחים ביותר אחרי שנים רבות של פעילות במטבח.

המתכון הבא, מתכון עוגת השוקולד של שרה, הוא מתכון לעוגה נמוכה יחסית, אך טעימה להפליא.

מתכון לעוגת שוקולד של שרה

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 אבקת אפיה

4 כפות קמח

4 כפות קקאו

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן

אופן ההכנה

להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר, להוסיף 6 חלמונים ולערבב בתנועות קיפול.

להוסיף לתערובת את הסוכר ווניל, אבקת אפיה, קמח וקקאו (עדיף לנפות אותם יחד לפני כן).

ולערבב עד שהתערובת אחידה.

להמיס בבין מארי (או במיקרוגל בפולסים קצרים וערבוב ביניהם) את השוקולד עם השמן.

להוסיף את השוקולד המומס לתערובת ולערבב.

לשפוך הכל לתבנית משומנת (או להשתמש בנייר אפיה), ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות.

לבדוק עם קיסם, לעתים נדרשות עוד כ-5 דקות.

בגלל השוקולד המומס העוגה יוצאת נמוכה ועשירה בטעם שוקולדי.

אפשרויות גיוון ותוספות: להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה ובמקביל להמיס חבילת שוקולד, עם חצי חבילת חמאה, לערבב את השוקולד והקצפת ולצפות את העוגה.

מעל אפשר לפזר שברי אגוזים, שוקולד מגורד, סוכריות צבעוניות, וכל מה שאתם אוהבים. מילה של שרה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אני שדרגתי אותו אחרי שמכינים את כל הבלילה במקום לשפוך לתבנית יש תבניות סליקון מעולות ושפכתי לתוכן זה יצא מדהים וגם אישי לכל אחד יותר כיף מאשר לחתוך.. שבת שלום!
רחלי 10
2
4 כפות או 100 גרם???? אנא כתבו במדויק לפני שיהיה מאוחר...
שלומית
100 גרם זה פחות או יותר 4 כפות רק שלמדוד זה יותר כדאי בהצלחה! כתבתי מאוחר תעשי השבת הזאת זה יצא משהו!!!!!!!!
תמי
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עשיתי אותה עכשיו..ו ה י ת א כ ז ב ת י
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות