מתכון לעוגיות פרמזן פיקנטיות: חמאה, גבינת פרמזן, חרדל ושומשום - המרכיבים הללו, יחד, יוצרים עוגיות פריכות עם טעם בלתי נשכח. מוגש לקראת חג השבועות.
מתכון לעוגיות פרמזן, החומרים:
200 גר´ חמאה
150 גר´ פרמזן מגורד
1 ביצה
1/3 כוס חרדל
2 כפיות מחוקות מלח
2 כוסות קמח
1/4 כוס קצח
לציפוי
1 ביצה טרופה
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ופרמזן ומערבבים במיקסר קיצנאייד עד שמתקבלת משחה מוסיפים חרדל וביצה וממשיכים לערבב.
2. מוסיפים קמח, מלח, שומשום וקצח ומערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים , מקררים חצי שעה.
3. מחלקים את הבצק לשניים. על משטח מקומח יוצרים גלילים קצרים.
4. מברישים את הגליל בביצה טרופה, מגלגלים את הגליל בתערובת השומשום. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא לחצי שעה עד להתייצבות.
5. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ושמים בתבנית מרופדת במשטח סיליקון ואופים כ 15 דק´ עד להזהבה.
(הכותבת היא שפית הבית של בניופאן גורמה).