אם מאסתן בעוגות השוקולד המסורתיות, הנה מתכון לעוגה בעלת מרקם מצוין, טעם משובח ומראה פוטוגני שהופך כל אירוח לחגיגה.
החומרים:
2 וחצי כוסות קמח, כוס שמן, כוס מיץ או מים, כוס סוכר עדין, 5 ביצים, 2 כפות קקאו, 2 כפיות גדושות אבקת אפיה, שקית סוכר וניל.
כך תכינו:
מערבבים את הביצים, השמן והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה, מוסיפים את שאר הרכיבים פרט לקקאו. ממלאים חלק מהבלילה בכוס, ומערבבים עם הקקאו. כך יצרנו שתי בלילות, אחת לבנה ואחת כהה.
שופכים בעזרת מצקת חלק מהבלילה הלבנה, בצורת עיגול, במרכז תבנית עגולה. כעת לוקחים מצקת מהבלילה הכהה ומניחים במרכז הבלילה הלבנה שהנחנו בתבנית.
חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד לסיום הבלילות, תמיד מניחים את הבלילה החדשה במרכז. אופים בחום בינוני ובודקים את מוכנות העוגה עם קיסם.
לבריאות!