רכיבים
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר מגורען
- 100 גרם סוכר חום
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 240 גרם קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. ממיסים את החמאה בסיר קטן, על אש נמוכה-בינונית. מניחים לה להתקרר, תוך כדי הכנת שאר המרכיבים.
3. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
4. מוסיפים את הסוכרים לקערה נפרדת, יחד עם החמאה המומסת. בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים אותם יחד במשך כדקה. מוסיפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ובעזרת מרית מקפלים אותה יחד רק עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים אותם פנימה.
5. בעזרת כף עוגיות, יוצרים 16 עוגיות ומניחים אותן במקרר. נותנים להם לשבת בו למשך שעה. מניחים 6 עוגיות בכל תבנית ואופים 12-13 דקות.
6. לאחר האפייה, נותנים להן להתקרר בתבנית 5 דקות ואז משתמשים במרית כדי להעבירן לרשת התנור לצינון מלא.