לקאפקייקס:
- 125 גרם חמאה, קצוצה, בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- ¾1 כוסות קמח תופח, מנופה
- 2/3 כוס חלב
- 1/2 כוס חתיכות שוקולד לבן
לגנאש השוקולד הלבן:
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- שקדים קצוצים וקוקוס - לפיזור (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס עם 12 שקעים בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר יחד, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מקציפים פנימה את הווניל. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מקפלים פנימה את הקמח, לסירוגין עם החלב - מתחילים ומסיימים בקמח. מקפלים פנימה את חתיכות השוקולד. מעבירים את התערובת לשקעים בתבנית עד לגובה של שני שליש.
3. אופים 20-25 דקות עד שהקאפקייקס עשויים. מצננים בתבנית 5 דקות. מעבירים לרשת התנור לצינון מלא.
4. מכינים את הגנאש: מערבבים את השוקולד והשמנת בקערה חסינת חום. מחממים מעל סיר מים רותחים, תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס. מזלפים על הקאפקייקס כשהם קרים. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים והקוקוס, אם משתמשים.