רכיבים
- 2 כוסות קמח מלא, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמן
- 2/3 כוס + 3 כפות חלב
- ½1 כפיות תמצית וניל
- ⅓1 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה או מרססים בספריי שמן. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח היטב, עד לאיחוד. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצה והסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומקציפים עד לאיחוד. מערבבים פנימה את החומרים היבשים, גם כן, עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב יותר מדי - בלילה מעט גושית זה טוב. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
3.מניחים כ-3 כפות בלילה בכל שקע של תבנית המאפינס, עד לגובה של שלושה רבעים. אופים במשך 7-8 דקות, או עד שהחלק העליון מתייצב. מוציאים ומצננים כמה דקות ואז מגישים מיד.