רכיבים
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר, חתוכה לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 400 גרם קמח מנופה (4 כוסות חד"פ לשתייה קרה)
- קורט מלח
- 1 ביצה בגודל M
למילוי: ממרח שוקולד - חלב או לבן, גנאש שוקולד - חלב או לבן, ריבת חלב, ריבת תות
לקישוט: אבקת סוכר, סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר עד שהן מתאחדות.
2. מוסיפים את הקמח, הביצה והמלח, מערבלים רק עד שהבצק מתאחד ולא יותר. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח.
3. מעבירים את הבצק לניילון נצמד מקומח בנדיבות, מעצבים אותו לכדור פחוס, עוטפים היטב בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה.
4. מקמחים בנדיבות נייר אפייה ואת המערוך ומרדדים את הבצק לעלה גדול. רצוי לעבוד מהר כשהבצק קר, כדי שיהיה קל לקרוץ אותו. אם הבצק מתחמם תוך כדי רידוד או שעובדים עם הילדים והם מאטים את הקצב, אפשר לחלק את הבצק לחלקים, לעבוד בכל פעם על חלק בצק אחר ולשמור את כל השאר עטופים בניילון נצמד במקרר.
5. קורצים מהבצק מספר זוגי של צורות של מסכה בעזרת קורצן-מסכה (ניתן להשיג בחנויות לציוד אפייה). מסדרים את מסכות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ועם סכין חדה, מסירים את הבצק מה"עיניים" של מחצית מכמות המסכות שקרצנו.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
7. מורחים את המילוי שבחרנו על המסכות השלמות, סוגרים לסנדוויץ' עם מסכה ללא "עיניים", מקשטים באבקת סוכר, סוכריות צבעוניות וכל תוספת אהובה אחרת. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!