רכיבים
- 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפות פרג
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 1 כוסות סוכר
- גרידת קליפה מליים אחד או לימון קטן
- 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפות מיץ ליים או לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס חלב
- 1 כוס אוכמניות טריות
לקרם:
- 100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1-3 כפות מיץ ליים או לימון, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הפרג, המלח ואבקת האפייה.
2. בקערה נפרדת, מניחים את הסוכר, מוסיפים את גרידת הליים או הלימון ומשפשפים אותם בידיים אחד בשנייה במשך 30 שניות כדי לשחרר מגרידת הקליפה את השמנים הטבעיים שבה.
3. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה עם תערובת הסוכר וגרידת הקליפה עד לקבלת תערובת לבנה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ואחרי כל הוספה, מקציפים כדי שהביצה תיטמע בתערובת. לבסוף מוסיפים את המיץ ותמצית הווניל ומקציפים לאיחוד.
4. בהדרגה, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב - מנה קטנה בכל פעם וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. בעזרת מרית, מקפלים לתוך הבלילה את האוכמניות.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 65-70 דקות. לאחר האפייה, מצננים את העוגה לחלוטין על רשת.
6. מקציפים את כל רכיבי הקרם עד לקבלת קרם אחיד. כשהעוגה מצוננת, מורחים עליה את הקרם ואפשר לקשט מעל באוכמניות או גרידת ליים / לימון.