לעוגיות:
- 1/2 2 כוסות קמח מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף תמצית וניל
- 60 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
לזיגוג:
- 2 כוסות אבקת סוכר מנופה
- 1 כף סירופ תירס
- 3 כפות שוקולד איכותי מגורר
- 3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת את החלב, תמצית הווניל והחמאה המומסת (חשוב שהיא לא תהיה חמה).
3. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח, יוצקים פנימה את תערובת הביצים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות ועד לילה שלם (8 שעות).
4. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים תלוליות בצק - 3 כפות בצק לכל תלוליות. בכל תבנית מסדרים רק 6 תלוליות, כי העוגיות מתפשטות באפייה. בעזרת גב של של כף רטובה, משטחים קלות את תלוליות הבצק. לקבלת עוגיות מדויקות יותר, ניתן להניח רינג בינוני ובעזרת גב של כף רטובה, משטחים בתוכו את הבצק.
5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, תבנית אחת בכל פעם, במשך 12-14 דקות. העוגיות צריכות לצאת יציבות אך עדיין בהירות ולא זהובות. לאחר האפייה ממתינים 5 דקות ואז מעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
הכנת הזיגוג:
6. בקערה גדולה וחסינת חום, מערבבים את אבקת הסוכר עם סיר התירס. מוסיפים בהדרגה 3 כפות מים רותחים, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה שנוחה למריחה. בעזרת מרית קטנה או כפית, מורחים את הזיגוג הלבן על חצי של כל עוגיה.
7. מוסיפים לקערת הזיגוג 3 כפות שוקולד מגורר ומניחים את הקערה על גבי קערה או סיר מלאים במים רותחים. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והזיגוג נצבע בחום וצובעים את החצי השני של כל עוגייה.
8. ממתינים שהזיגוג יתייצב על העוגיות במשך 30-60 דקות בטמפרטורת החדר ואוכלים אותן סמוך להכנה או שומרים בשכבה אחת בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.