רכיבים
- 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 190 גרם סוכר
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפיות גרידת לימון דקה
- 3 ביצים
- 90 גרם קמח תופח - מודדים לאחר הניפוי
- 110 גרם שקדים טחונים
- 200 גרם אוכמניות טריות או קפואות
לזיגוג:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה עם מיקסר ידני, מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
2. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון וביצה אחת. מקציפים שוב ולאחר שהביצה נטמעת, מוסיפים את הביצה השנייה ומקציפים שוב להיטמעות מלאה בתערובת.
3. מוסיפים לקערה את השקדים הטחונים והקמח, מערבבים לאיחוד ולבסוף מוסיפים 150 גרם אוכמניות ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או מרית.
4. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק גדולה מרופדת בנייר אפייה - התערובת צריכה למלא רק 3/4 מגובה התבנית. אם התבנית קטנה מדי, מחלקים את התערובת גם לתבנית שקעים או לתבנית מלבנית קטנה יותר.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז מוציאים את התבנית מהתנור, נועצים את 50 גרם האוכמניות שנותרו בחלק העליון של העוגה ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים עוד 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון על רשת במשך 15 דקות ורק אז מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ונותנים לה להצטנן לחלוטין.
הכנת הזיגוג:
6. בקערה, מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומספר דקות לפני חיתוך העוגה, מזלפים את הזיגוג עם כף על העוגה, מחכים שיתייצב מעט ופורסים.