כיכר השבת
שידוך משמיים

עוגת לימון רכה רכה עם אוכמניות עסיסיות

אם מתחשק לכם לפזר בכל הבית ריח מדהים של אפייה וליהנות מעוגה חלומית בלי להתאמץ - המתכון הזה בשבילכם: עוגת לימון רכה עם אוכמניות עסיסיות ושקדים טחונים. שילוב טעמים מושלם שמרגיש כמו שידוך משמיים (מתכונים, אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
עוגת לימון עם אוכמניות וזיגוג מתוק-חמצמץ (צילום: Deborah Rainford on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 190 גרם סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות גרידת לימון דקה
  • 3 ביצים
  • 90 גרם קמח תופח - מודדים לאחר הניפוי
  • 110 גרם שקדים טחונים
  • 200 גרם אוכמניות טריות או קפואות

לזיגוג:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה עם מיקסר ידני, מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

2. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון וביצה אחת. מקציפים שוב ולאחר שהביצה נטמעת, מוסיפים את הביצה השנייה ומקציפים שוב להיטמעות מלאה בתערובת.

3. מוסיפים לקערה את השקדים הטחונים והקמח, מערבבים לאיחוד ולבסוף מוסיפים 150 גרם אוכמניות ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או מרית.

4. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק גדולה מרופדת בנייר אפייה - התערובת צריכה למלא רק 3/4 מגובה התבנית. אם התבנית קטנה מדי, מחלקים את התערובת גם לתבנית שקעים או לתבנית מלבנית קטנה יותר.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז מוציאים את התבנית מהתנור, נועצים את 50 גרם האוכמניות שנותרו בחלק העליון של העוגה ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים עוד 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון על רשת במשך 15 דקות ורק אז מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ונותנים לה להצטנן לחלוטין.

הכנת הזיגוג:
6. בקערה, מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומספר דקות לפני חיתוך העוגה, מזלפים את הזיגוג עם כף על העוגה, מחכים שיתייצב מעט ופורסים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
וואי ממש עסיסי
לאה
3
שמתי שמן במקום חמאה ויצא מעולה! ממליצה
מישהו
2
הכנתי, יצא מעולה אבל שימו לב! הזמן של האפייה לא נכון. אופים 10 דקות, מוסיפים את שאר האוכמניות, מכסים בנייר אלומיניום ואז אופים עוד 20 דקות וזהו
מישהו
כל אחת והתנור שלה. לא תמיד החום אותו דבר
yy
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות