זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבסיס:
- 18 עוגיות אוראו, כולל הקרם
- 60 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 27%
- 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כף קורנפלור
לקרם הריבה:
- 6 כפות גדושות ריבה תות / פטל איכותית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות. טוחנים את העוגיות (עם הקרם) במעבד מזון, לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומערבבים לקבלת פירורים לחים.
2. מהדקים לתחתית תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ, בעזרת גב של כף ושומרים במקפיא.
3. מכינים את המלית: בקערה, טורפים את שני סוגי הגבינות, הסוכר, הביצים, הקורנפלור והווניל, לתערובת אחידה.
4. טוחנים את כל רכיבי קרם הריבה לממרח חלק. מוזגים את מלית הגבינה מעל הבסיס הקפוא. מניחים את ממרח הריבה מעל הגבינה ובעזרת קיסם יוצרים צורת שיש.
5. אופים במשך שעה. מצננים ומכניסים למקרר ללילה. חותכים לריבועים.
העוגה תישמר בקופסא אטומה במשך 3-4 ימים.