רכיבים
- 2 כוסות קמח כוסמין בהיר, לאחר ניפוי
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כפית מלח ים
- 3/4 כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 3/4 כוס חצאי פקאן, קצוצים
- 4-5 בננות בשלות מאוד
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן אבוקדו / שמן חמניות / חמאה מומסת)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, משמנים קלות תבנית מלבנית בגודל של כ-13X23 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים בעזרת מרית את קמח הכוסמין, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, השוקולד והפקאן, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בבלנדר, טוחנים במהירות גבוהה את הבננות, המייפל, שמן הקוקוס ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם חלק לחלוטין.
4. יוצקים את הקרם לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים הכל יחד לבלילה אחידה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ודופקים את התבנית כמה פעמים על השיש (בזהירות כמובן), כך שהבלילה תתפשט בה באופן שווה. מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אפשר לקשט את העוגה מלמעלה באגוזי פקאן ושוקולד.
6. אופים במשך 50-55 דקות, או עד שסכין שננעץ במרכזה יוצא נקי. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי לפני שפורסים.