לעוגיות:
- 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 30 מ"ל צבע מאכל אדום
- ¾1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/4 כוס קקאו
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס רוויון
למילוי:
- 226 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 500 גרם מרשמלו
- 1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מכינים את העוגיות: בקערה של מערבל חשמלי מערבבים את החמאה והסוכרים, עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וצבע המאכל; מערבבים היטב לשילוב.
4. בקערה בינונית, טורפים את הקמח עם הקקאו, הסודה לשתייה והמלח, עד לאיחוד. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הסוכרים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הרוויון ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה. מגרדים את הקערה היטב כדי לוודא שהמרכיבים משולבים במלואם.
5. בעזרת כף גלידה או שתי כפות, גורפים כמות של רבע כוס מהבלילה ומניחים על ניירות האפייה - משאירים לפחות 2.5 סנטימטרים בין כל עוגיה.
6. אופים עד שהעוגיות מתחילות להשחים סביב הקצוות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי, במשך 12-15 דקות. מצננים לגמרי.
7. מכינים את המילוי: בקערת המערבל החשמלי מקציפים את גבינת השמנת עם החמאה, המרשמלו והשמנת, עד לשילוב.
8. מרכיבים את העוגיות: הופכים חצי מכמות העוגיות, מניחים במרכז כל עוגיה 3-4 כפות מילוי וסוגרים בעוגיה נוספת. לוחצים בעדינות כדי להפיץ את המלית לקצה העוגיה. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות. מביאים לטמפרטורת החדר ומגישים מיד.
מאחסנים במקרר בכלי אטום, עד שלושה ימים.