לבצק:
- 250 גרם קמח לבן, מנופה
- 50 גרם אבקת שקדים מולבנים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- קורט מלח
למילוי:
- 140 גרם מחית פרלינה / ממרח אגוזים אחר
- 100 גרם אגוזי לוז מולבנים וקלויים, קצוצים דק
- קורט נדיב של מלח
למילוי פנימי - לא חובה:
- אגוזי לוז שלמים, מולבנים וקלויים
לפיזור:
- אגוזי לוז, קצוצים דק
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד חלב מומס (אפשר גם מריר)
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, מניחים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
2. עוצרים את פעולת המעבד, מוסיפים את הביצה וממשיכים עד לקבלת גושי בצק.
3. מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (ניתן גם ללילה)
4. לבינתיים, מכינים את מלית האגוזים: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
5. כשהבצק קר, מחלקים ל-2 חלקים ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.
6. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול 1/2 כפית מלית. מניחים אגוז לוז וסוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.
7. מכניסים למקפיא לחצי שעה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
8. אופים במשך 10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה. מצננים.
9. בקערה, מערבבים היטב את השוקולד והשמן וטובלים כל אוזן המן בשוקולד, בשלמותה או בחציה - ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
הערות:
1. אוזני המן הללו נשמרות כמה ימים בטמפרטורת החדר, בקופסא אטומה.
2. ניתן להקפיא אותן לא אפויות ולאפות ישירות מהמקפיא בתנור חם או לחילופין, להקפיא כשהן מוכנות.
3. ניתן להכין אוזני המן גדולות יותר, בכמות קטנה יותר בסך הכך.