רכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס רסק תפוחים
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות סודה לשתיה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות קינמון
- 3 כוסות גזר מגורד
- תרסיס שמן
לציפוי:
- 220 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 1/4 כוס חמאה
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קוקוס טחון, לזיגוג
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. בקערה, מקציפים יחד את הביצים, רסק התפוחים, השמן, הסוכרים והווניל.
3. בקערה נפרדת, מקציפים יחד את הקמח, הסודה לשתיה, אבקת האפיה, המלח והקינמון.
4. משלבים את החומרים הרטובים עם החומרים היבשים. מוסיפים את הגזר המגורר.
5. שופכים לתבנית המוכנה ואופים במשך 40 עד 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
6. מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את גבינת השמנת, החמאה, הווניל ואבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה.
7. נותנים לעוגה להתקרר בתבנית לחלוטין לפני מריחת הציפוי. ברגע שהעוגה מתקררת, מורחים את הציפוי בצורה אחידה על העוגה.
8. מפזרים מעל את הקוקוס.