רכיבים
- 120 גרם חמאה, ללא מלח, מרוככת
- 1/3 1 כוסות (275 גרם) סוכר דק דק או אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס לימון
- 4 ביצים, בטמפרטורת החדר, מופרדות
- 1/2 2 כוסות (240 גרם) שקדים טחונים
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- לקישוט: שקדים מולבנים פרוסים ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את הבסיס והדפנות של תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. בעזרת מיקסר ידני, מקציפים את החמאה, 165 גרם סוכר דק דק ותמצית הווניל במשך 8-10 דקות עד לקבלת מרקם חיוור וקרמי.
3. בעזרת מרית, מנקים את דפנות הקערה ומצרפים את מה שעליהן לבלילה, ואז מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד, וממשיכים להקציף עד לשילוב מלא. מוסיפים את השקדים הטחונים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מקפלים את גבינת הריקוטה לתערובת.
5. בקערה נקייה, מקציפים את חלבוני הביצים עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר וממשיכים להקציף עד שהקצף מתקשה.
6. מקפלים בעדינות 1/3 מקצף החלבונים לתערובת העוגה וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עד לקבלת בלילה אחידה.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת גב סכין או מרית, מקשטים בשקדים פרוסים ואופים במשך 40-45 דקות. מצננים לגמרי בתום האפייה לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית (אם רוצים) ומקשטים באבקת סוכר.