לאגסים:
- 2 כוסות חומץ סיידר תפוחים
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית הל טחון
- 4 אגסים קטנים (600 גרם), קלופים
לעוגה:
- תרסיס שמן לשימון התבנית
- 1/2 כוס (99 גרם) שמן קוקוס מומס
- 3/4 כוס (160 גרם) סוכר חום בהיר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס רוויון
- 1 כוס (99 גרם) קמח כוסמין, מנופה
- 3/4 כוס (90 גרם) + 3 כפות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית הל טחון
אופן ההכנה:
הכנת האגסים:
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית-נמוכה את הסיידר, הקינמון, ההל ו-1 כוס מים. מוסיפים את האגסים ומבשלים במשך כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם וסיבוב האגסים, עד שהם מתחילים להתרכך. מסירים את האגסים מהסיר ונותנים להם להתייבש ולהצטנן על נייר סופג.
הכנת בלילת העוגה:
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית מלבנית באורך 25 ס"מ עם שוליים גבוהים.
3. בקערה בינונית, מקציפים עד למיזוג מלא את שמן הקוקוס והסוכר החום. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל והרוויון.
4. מוסיפים לקערה את קמח הכוסמין, 3/4 כוס קמח לבן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון וההל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מצפים מכל כיוון את האגסים ב-3 כפות הקמח הנותר.
6. יוצקים רבע מהבלילה לתבנית, בעדינות, מסדרים מעל את האגסים בשורה, ויוצקים מעל את שאר הבלילה. נותנים לתבנית כמה דפיקות הגונות בתחתית כדי שהבלילה תיכנס לכל מקום ולא ייווצרו כיסי אוויר.
7. אופים במשך 50-55 דקות, עד ששיפוד שמוכנס למרכז העוגה יוצא נקי. נותנים לעוגה להצטנן בתבנית במשך 20 דקות ואז מעבירים לרשת לצינון מלא לפני שפורסים ומגישים.