מרכיבים:
לתבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
175 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה עץ הזית
2 כפות אבקת קקאו איכותית
5 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם אגוזים קצוצים דקל
לציפוי גנאש (חלבי):
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
לציפוי שוקולד-קוקוס (פרווה):
1/2 כוס חלב קוקוס (120 מ”ל)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ.
2. מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד ושמן קנולה במיקרוגל או בבן מארי (קערה המונחת על סיר עם מים רותחים), מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
3. במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר לקבלת קצף בהיר ואוורירי. מאחדים עם תערובת השוקולד.
4. מערבבים קמח, אבקת אפייה ואגוזים, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית.
5. אופים 35-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מקררים את העוגה.
6. מכינים ציפוי ומצפים: א) לגנאש חלבי- מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. ב) לציפוי שוקולד-קוקוס- מביאים לרתיחה חלב קוקוס ויוצקים על השוקולד.
7. מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה. פורסים למנות ומגישים.
טיפ: העוגה נשמרת היטב כשהיא מכוסה, מחוץ למקרר.