רכיבים
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 1 כפית וניל
- 2/3 1 כוס קמח, מנופה
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס (עדיף מסוגים שונים; מריר, חלבי ולבן)
לציפוי:
- 175 גרם חמאה ללא מלח
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1/4 1 כוסות אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1-2 כפות חלב
- סירופ שוקולד, דובדבנים וסוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פאי בקוטר 20-22 ס"מ ומניחים מעל נייר אפייה.
2. מקציפים את החמאה והסוכר במשך 2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הווניל.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים את התערובת ב-3 חלקים נפרדים לבצק החמאה ומשלבים את שתי התערובות בעזרת כף עד לקבלת בצק.
4. בעזרת כף, מערבבים את השוקולד-צ'יפס לתוך הבצק, מלבד 2 כפות ששומרים בצד.
5. מרפדים את התבנית המוכנה בבצק, מפזרים מעל את השוקולד-צ'יפס הנותר ולוחצים אותם מעט פנימה.
6. אופים במשך 22-25 דקות, מוציאים ונותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מעבירים סכין חדה לאורך שולי התבנית ובעזרת מרית או שתיים, מחלצים את העוגייה למגש.
הכנת הציפוי:
7. מקציפים את החמאה עד לקבלת קרם חיוור. מנפים מעל את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו ומקציפים יחד במשך כמה דקות. לבסוף, מוסיפים את החלב ותמצית הווניל, ומקציפים שוב לשילוב מלא.
הרכבת העוגה:
8. מזלפים את קצף השוקולד בחלק העליון של העוגה, מקשטים בסירופ שוקולד, סוכריות צבעוניות ודובדבנים (כל תוספת אהובה אחרת תעבוד כאן) ומגישים.