לא רק פרג: חב´ "שימרית" מציגה מגוון מתכונים מעולים לאוזני המן פורימיות ומתוקות כהלכה. כך תעשו זאת, שלב אחרי שלב
מרכיבים:
לבצק:
½3 כוסות קמח מנופה (500 גרם)
½ שקית שמרית
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים מס' 2
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
¼ כוס מים (60 גרם)
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה רכה וחלב
למליות:
1. מלית תמרים, אגוזים וצימוקים
400 גרם מלית תמרים (תמרמלית)
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
150 גרם צימוקים בהירים
¼ כוס מים פושרים
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד
2. מלית שוקולד ושקדים
200 גר' שקדים טחונים דק
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה
1 כוס קורנפלור (150 גרם)
1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)
לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר
מקציפים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת אזני המן:
מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, לביצים ולשמרית,
לשים במהירות איטית מספר דקות, מוסיפים את שאר חומרי הבצק
ולשים עד לקבלת בצק רך ועדין.
משהים מכוסה בקערה כ-1 שעה במקרר. מכינים את המלית.
מרדדים הבצק לעלה דק, בעזרת כוס בקוטר 10 ס"מ חורצים עיגולים מהבצק
שמים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית, מקפלים הבצק וסוגרים היטב למשולש.
משהים לתפיחה כ-20 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.