לעוגת הספוג:
- 1/2 כוס (63 גרם) קמח, מנופה
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו
- 1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית (2 גרם) מלח
- 4 ביצים
- 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
- 1/2 כפית (1 גרם) קפה נמס
- 2 כפות (28 גרם) שמן
למלית:
- 150 גרם שוקולד חלב, עדיף אחד שאינו מתוק במיוחד
- 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
- 1 כוס (240 גרם) שמנת מתוקה, צוננת
לקישוט:
- אבקת קקאו
- 30 גרם שוקולד חלב, עדיף אחד שאינו מתוק במיוחד
- 2 כפות (30 גרם) שמנת מתוקה
אופן הכנת רולדת שוקולד עשירה:
הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית בגודל 30x40 ס"מ ומרפדים מעל בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית, מערבבים את אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח, ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה, מקציפים במיקסר חשמלי את הביצים והסוכר, עד לקבלת קצף בגוון צהוב בהיר. מוסיפים את השמן ומקציפים לשילוב מלא, מוסיפים את הקפה ושוב מקציפים - ואז מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה, נטולת גושים.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ובעזרת מרית, מפזרים אותה באופן שווה על פני התבנית.
5. אופים במשך 12 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
6. על משטח עבודה נקי, מניחים נייר אפייה ומפזרים עליו אבקת קקאו בנדיבות. הופכים בזהירות את העוגה על הנייר, ומקלפים מלמעלה את הנייר עמו היא נאפתה.
7. בעוד העוגה עדיין חמה, מגלגלים אותה לרולדה (אם היא תהיה קרה, ייווצרו בה סדקים בעת הגלגול), ומניחים בצד לצינון.
הכנת המלית:
8. מניחים את השוקולד ו-1/2 כוס שמנת מתוקה (לא מצוננת) בקערה חסינת חום, וממיסים בשיטת בן מארי, על גבי סיר מלא במים רותחים על אש נמוכה. מערבבים את השוקולד לנוזל סמיך ואחיד.
9. במקביל, מקציפים את כוס השמנת המתוקה המצוננת עד לקבלת קצף נוקשה, ומערבבים פנימה את השוקולד המומס.
רגע האיחוד:
10. פותחים את רולדת העוגה ומורחים בפנים את מלית השוקולד באופן שווה.
11. מגלגלים שוב את העוגה לרולדה - הפעם רק נעזרים בנייר האפייה, אך לא מגלגלים אותו בפנים, כמובן. מעבירים להקפאה למשך שעה אחת לפחות לפני ההגשה.
הכנת הגנאש:
12. סמוך להגשה, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה. מאבקים את הרולדה באבקת קקאו בנדיבות, מעבירים את הגנאש לשקית עם חור קטן בקצה ומזלפים מעל.