רכיבים
- 115 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (135 גרם) סוכר חום
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דק דק - לא אבקת סוכר!
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מולסה
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח רגיל, מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 150 גרם שוקולד מריר באיכות טובה, קצוץ
אופן ההכנה:
מתכון ל-16 עוגיות
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. בקערת ערבוב גדולה, מקציפים את החמאה, הסוכר החום והסוכר הדק במשך 1-2 דקות, עד לקבלת מרקם שמנת סמיך. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים עד שהן נטמעות. מגרדים את דפנות הקערה.
3. מוסיפים לקערה את סירופ המולסה, הקמח, הסודה לשתייה, הג'ינג'ר והקינמון ומערבבים היטב בכף עץ, עד לקבלת בצק.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לבצק, ולשים יחד עד שהשוקולד נטמע בפנים.
5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
6. מכינים קערה עם סוכר חום, יוצרים 16 כדורים שווים מהבצק, מגלגלים אותם בסוכר ומסדרים 8 כדורים בכל תבנית, עם רווח של 5 ס"מ בין כל כדור, כיוון שהעוגיות מתפשטות לצדדים בזמן האפייה.
7. אופים במשך 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות. נותנים להן להתקרר 5-10 דקות, ומעבירים אותן לרשת אפייה לצינון מוחלט.