רכיבים
- 1 כוס חמאת בוטנים טבעית ללא מלח
- 1/2 כוס סירופ מייפל טהור
- 2 כוסות שיבולת שועל (עדיף ללא גלוטן)
אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל:
כמות: 16-22 עוגיות
צפו באופן ההכנה:
1. בקערה בינונית (אך גדולה מספיק להכיל את שיבולת השועל), בטוחה לשימוש במיקרוגל, מערבבים היטב את חמאת הבוטנים והמייפל, ומכניסים למיקרוגל למרווחים של 20 שניות בכל פעם, עד שנוצרת תערובת חמה, ריחנית ומעלת בועות. מערבבים בין חימום לחימום.
אופציה נוספת - כיריים: בסיר בינוני על אש בינונית נמוכה, מערבבים את חמאת הבוטנים והמייפל ומבשלים עד שעולות בועות. מסירים מהאש ושופכים בזהירות על שיבולת השועל.
2. מערבבים את שיבולת השועל עם תערובת המייפל-חמאת בוטנים, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפות גורפים מהבצק, ויוצרים תלוליות במרווחים שווים בתבנית. באמצעות מזלג, משטחים את העוגיות לעובי הרצוי.
4. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 15-25 דקות, עד שהן מוצקות לחלוטין. לאחר ההקפאה, מאחסנים את העוגיות בכלי אטום במקרר במשך 1-2 שבועות. עם זאת, אחרי היום הראשון במקרר, ניתן לאחסן אותן גם בטמפרטורת החדר.