עוגת שמנת: מתכון חלבי. נפלא לרגעים שאחרי הדלקת הנרות, וכמו תמיד- במינימום עבודה
מצרכים לבצק
3/4 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
150 גרם מרגרינה
2 ביצים שלמות
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים ולחלק את הבצק ל- 2/3+1/3
שוטחים את החלק הגדול על תבנית גדולה. לא להיבהל אם יוצא דק מאד, הבצק עולה מאד באפייה.
את החלק הקטן של הבצק אופים בנפרד. אין צורך להקפיד על עובי או צורת הבצק כי מפוררים אותו מעל העוגה (לאחר האפייה)
מצרכים למילוי
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 ביצים מופרדות, חלבון, חלמון
50 גרם שוקולד מריר (לא חובה)
2 גביעי שמנת רגילה
1 גבינה קטנה (250גרם )
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים המופרדות עם להוסיף ביצים מופרדות חלבון/חלמון, להוסיף פעם חלבון פעם חלמון X2
לערבב עם גביעי השמנת והגבינה
לשפוך את התערובת על הבצק הגדול, לגרד את השוקולד המריר מעל, לפורר את חתיכת הבצק הקטנה יותר לפירורים קטנים (אפשר ביד או בבלנדר) ולמרוח על העוגה מלמעלה
להכניס למקפיא לחצי שעה.
בתאבון!