רכיבים
- לבסיס:
- 1/2 2 כוסות אגוזי פקאן
- 1 כוס תמרים מגולענים
- 2 כפות סירופ מייפל
- למלית:
- 3 כוסות "אורז כרובית" (מתכון בהמשך)
- 3 אבוקדו, חצויים מגולענים
- 1/2 1 כוסות אננס משימורים קצוץ היטב
- 3/4 כוס סירופ מייפל
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית תמצית לימון
- קורט קינמון
- לציפוי:
- 1/2 1 כוסות יוגורט קוקוס / כל יוגורט צמחוני
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות סירופ מייפל
אופן הכנת עוגת לימון ללא גלוטן:
הכנת "אורז" כרובית: מפרקים לפרחים ראש כרובית, וטוחנים בקבוצות במעבד מזון במשך דקה, עד לקבלת פירורים דמויי אורז. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם 1-2 כפות שמן זית.
הכנת הבסיס:
1. מניחים על נייר אפייה את הטבעת החיצונית של תבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ (אין צורך בבסיס התבנית).
2. במעבד מזון, טוחנים היטב את אגוזי הפקאן, מוסיפים את המייפל וטוחנים עוד דקה. מעבירים את התערובת לנייר האפייה המוקף בטבעת התבנית, ומעצבים ביד לשכבת בסיס אחידה.
הכנת המלית:
3. מנקים את מעבד המזון, ומוסיפים את אורז הכרובית, האבוקדו, האננס הקצוץ, סירופ המייפל, גרידת הלימון ומיץ הלימון. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.
4. מוסיפים את תמצית הווניל, תמצית הלימון והקינמון וטוחנים עוד קצת לשילוב. יוצקים את התערובת על הבסיס המוכן בתבנית, ומעבירים למקפיא למשך 5 שעות לפחות עד לילה שלם.
5. לאחר ההקפאה, מפשירים את העוגה במשך 15-20 דקות בטמפרטורת החדר, ומסירים את טבעת התבנית.
הכנת הציפוי:
6. מקציפים במיקסר ידני את היוגורט עם תמצית הווניל והמייפל עד לשילוב מלא. יוצקים על העוגה ומורחים בשכבה אחידה.