רכיבים
- 120 גרם חמאה, מומסת
- 350 גרם כוסות שוקולד מריר
- 1/4 1 כוסות סוכר חום
- 3 ביצים
- 2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- 1 כוס ריבת חלב
אופן הכנת עוגיות שוקולד במילוי ריבת חלב:
צפו באופן ההכנה:
1. בסיר, ממיסים את השוקולד, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הקינמון, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
3. בקערה שלישית, טורפים היטב את הביצים יחד עם הסוכר החום ותמצית הווניל. בהדרגה, מוסיפים את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערת הביצים והשוקולד מחצית מתערובת החומרים היבשים, מקציפים במיקסר ידני, מוסיפים את המחצית השנייה ומקציפים שוב. מעבירים למקרר להתגבשות במשך שעה.
5. יוצרים כדורים בגודל שווה מעיסת הבצק, מועכים קלות את המרכז ומסדרים בתבנית אפייה.
6. מזלפים את ריבת החלב במרכז כל שקע בצק, וסוגרים שוב לכדור מעט פחוס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות.