רכיבים
- לעוגה:
- 3/4 כוס קמח
- 3/4 כוסות סוכר לבן
- 1/3 כוס אבקת קקאו הולנדי
- 1 כפית אבקת אינסטנט אספרסו או נס קפה איכותי
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1/3 כוס + 1 כף רוויון
- 1/3 כוס + 1 כף מים חמים
- 1/2 1 כפיות שמן זית
- 1 כפית תמצית וניל
- לזיגוג:
- 150 גרם חמאה
- 2 כוסות אבקת סוכר, מנופה
- 85 גרם שוקולד מריר
- 1/2 1 כפות חלב
- 3/4 כפית תמצית וניל
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנת עוגת שוקולד וזיגוג שושנים:
הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים בחמאה ומקמחים 2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 15 ס"מ, כיוון שבלילת העוגה דביקה.
2. בקערה גדולה (או בקערת מיקסר), מערבבים יחד את הקמח (לאחר ניפוי), הסוכר, אבקת הקקאו, האספרסו/נס קפה, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח, עד לשילוב מלא.
3. מוסיפים לקערה את הביצה, הרוויון, המים החמים, שמן הזית ותמצית הווניל, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ומעט דלילה (יחסית לבלילות עוגה רגילות, וזה בסדר!).
4. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות באופן שווה, ואופים את שתיהן בתנור במשך 27-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי. במקביל, שוטפים ומייבשים היטב את הקערה, ומכינים בתוכה את הזיגוג.
הכנת הזיגוג:
5. ממיסים את השוקולד, מקררים, ומעבירים לקערה יחד עם החמאה, אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל. מקציפים הכל במשך כדקה, עד לקבלת תערובת רכה וחלקה. מגרדים את דפנות הקערה, ומערבבים פנימה לאיחוד מלא.
עיצוב העוגה:
6. מורחים 5 כפות מהזיגוג על החלק העליות של אחת העוגות, זורים מעל מעט מלח ים, ומניחים מעל את העוגה השנייה.
7. כדי לתת לעוגה מראה בלתי מתאמץ, מורחים מעט מהזיגוג על התפר שבין 2 העוגות, באופן לא אחיד, אך כזה שיטשטש את השכבות.
8. הכנת השושנים: מעבירים את שאר הזיגוג לשק זילוף עם צנתר כוכב, מזלפים במרכז העוגה שושנה וסביבה שושנים קטנות יותר. כמו בגיף הבא:
9. לסיום, מקשטים במעט מלח ים.