רכיבים
- 3 ביצים
- 120 גרם שוקולד לבן
- 120 גרם גבינת שמנת
אופן הכנת עוגת גבינה עם 3 מרכיבים:
ציוד נדרש: תבנית עוגה עגולה בקוטר 15 ס"מ
1. מחממים התנור ל-170 מעלות.
2. מפרידים את הביצים לשני כלים, מעבירים את החלבונים לקערה גדולה ושומרים במקרר עד לשימוש.
3. שוברים לקוביות את השוקולד וממיסים בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו מניחים קערה גדולה עם השוקולד) מוסיפים לשוקולד המומס את גבינת השמנת ומערבבים עד להמסה מלאה.
4. מסירים את הקערה מהסיר, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
5. מוציאים מהמקרר את קערת החלבונים, ומקציפים במערבל חשמלי עד לקבלת קצפת יציבה (כך תדעו שהקצפת יציבה מספיק: אם אפשר להפוך את הקערה והקצפת לא תיפול מיד).
6. מוסיפים 1/3 מהקצפת לבלילת השוקולד והגבינה, ומערבבים היטב בעזרת מרית. לאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת - חצי אחר חצי מהכמות בכל פעם, ומערבבים היטב.
7. משמנים קלות נייר אפייה בשמן או בחמאה, ומרפדים את התבנית. יוצקים את הבלילה לתבנית, מרימים מעט את התבנית באוויר ומשחררים בעדינות על השיש פעמיים-שלוש, כדי להוציא את האוויר מהבלילה.
8. מניחים את התבנית העגולה על תבנית אפייה מרובעת, ויוצקים מעט מים חמים לתבנית המרובעת. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 15 דקות נוספות.
9. מוציאים מהתנור, ומניחים את תבנית האפייה העגולה על גבי רשת, עד לצינון מלא. מאבקים באבקת סוכר ומגישים מיד או שמכניסים למקרר.