רכיבים
- 1 קופסת תערובת להכנת עוגת וניל
- 3 כפות אבקת קקאו
אופן הכנת עוגת זברה:
*חפשו בסופר תערובת להכנת עוגת וניל, יש מגוון רחב של אפשרויות בכשרויות מהודרות ומחירים סבירים.
1. בקערה, מערבבים את תערובת העוגה עם כמות הביצים והמים המצוינת על האריזה, עד לקבלת בלילה בהירה.
2. מחלקים את הבלילה באופן שווה ל-2 כוסות, רצוי כוסות מדידה עם זרבובית, כדי שיהיה קל ליצוק אותה בהמשך לתבנית.
3. מוסיפים לאחד הכוסות 3 כפות אבקת קקאו ומערבבים היטב.
4. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ, ויוצקים במרכזה כמות קטנה מהכוס עם הבלילה הבהירה, עליה יוצקים מעט מבלילת השוקולד, וכך ממשיכים לסירוגין - כמו בסרטון.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שהעוגה רכה ומגובשת.
בונוס למתקדמים: רוצים להפתיע? הוסיפו עוגה ציפוי וניל, ורק כשתחתכו את העוגה, האורחים יגלו את הפסים היפהפים בפנים.
איך מכינים ציפוי וניל? מקציפים יחד 50 גרם חמאה (או מחמאה), 2 כוסות אבקת סוכר, 2 כפות חלב (או מים), 1/2 כפית תמצית וניל וקמצוץ מלח - עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.