זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 כוס שיבולת שועל (40 גרם)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1 בננה בשלה
- 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
- 2 תמרים מגולענים
- 2-3 כפות שבבי שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- שמן צמחי לטיגון
- להגשה: שוקולד מריר מומס או סירופ מייפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: לגרסת הפרווה, ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים, חלב סויה, חלב קוקוס או כל תחליף מועדף אחר.
מיועד לסועד אחד
1. מקלפים וחוצים לשניים את הבננה. וטוחנים במעבד מזון או עם מקל בלנדר יחד עם שאר החומרים חוץ מהשוקולד-צ'יפס, עד לקבלת בלילה במרקם גס.
2. מערבבים את השוקולד לתוך הבלילה, עד לאיחוד.
3. מחממים במחבת שמן לטיגון, מורידים כף גדושה מהבלילה למחבת, ובעזרת גב הכף יוצרים פנקייק עגול. מטגנים את הפנקייקים לעד הזהבה קלה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
4. מגישים עם שוקולד מומס או סירופ מייפל.