רכיבים
- 150 גרם קמח
- קורט אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 75 גרם סוכר
- 75 גרם חמאה
- קורט מלח
- לגנאש:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- 1 כפית גדושה קפה נמס
אופן הכנת טארטלט וגנאש שוקולד-קפה:
רגע לפני: מתכון להכנת טארטלט וגנאש שוקולד קפה. מאפה מתוק ומופלא לפתוח איתו את היום, לקנח ארוחה חגיגית או סתם לחטוף בין העבודה לילדים. האפקט תמיד יעבוד, תהיו בטוחים.
שימו לב: כמות הגנאש מתאימה רק לחצי מכמות הבצק. תוכלו להקפיא את שאר הבצק או לאפות ממנו עוגיות חביבות.
ציוד נדרש: תבנית לטארטלטים וחותכן (ראו בתמונה)
הכנת הטארטלטים:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים ביד עד לקבלת בצק אחיד. אין צורך לעבד יותר מידי את הבצק, אחרת הפריכות תאבד.
• עוטפים את הבצק ברדיד ניילון נצמד, ומכניסים לקירור במשך 30-60 דקות.
• מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח, בעזרת חותכן מיוחד יוצרים עיגולים בבצק, ומעבירים את העיגולים לתבנית המיועדת לטארטלטים.
• אופים במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
הכנת גנאש השוקולד:
• מחממים את השמנת בסיר קטן יחד עם הקפה.
• קוצצים את השוקולד גס לתוך קערה, ועליו יוצקים חצי מכמות השמנת החמה. מערבבים בעדינות, עד שהשוקולד נמס ונוצר מרקם נוזלי חלק.
רגע האיחוד:
• ממלאים את הגנאש החמים (כשהוא קר, פחות נחמד לעבוד איתו) בטארטלטים האפויים. ניתן לפזר מעל מעט שומשום. שומרים בקירור עד ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!