רכיבים
- 3/4 כוס קמח מחיטה מלאה
- 1/2 בננה מעוכה
- 2 כפות שמן קוקוס
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- לקרמל-קוקוס:
- 1/4 כוס סוכר חום
- 6 כפות קוקוס טחון
- 2 כפות חלב שקדים
- לזיגוג השוקולד:
- 2 כפות שוקולד צ'יפס
- 2 כפות חלב שקדים
אופן הכנת עוגיות סמואס:
רגע לפני: המתכון המקורי הוא פצצת קלוריות מתקתקת, וזו הגרסה הבריאה והטעימה לא פחות לעוגיות הסמואס: מתכון להכנת עוגיות קרמל-קוקוס פריכות עם זיגוג שוקולד מעל.
כמות ל-18 עוגיות.
הכנת העוגיות:
• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• ממיסים את שמן הקוקוס בקערה במיקרוגל למשך דקה אחת, או בסיר על אש נמוכה.
• מערבבים בקערה את שמן הקוקוס המומס, הבננה המרוסקת, הסוכר, תמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח.
• מרדדים את הבצק למלבן עבה וקורצים עיגולים קטנים. מכל עיגול יוצרים כדור בגודל שווה, ומסדרים את הכדורים בתבנית.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור לצינון בטמפרטורת החדר.
הכנת ציפוי הקרמל-קוקוס:
• מבשלים את הסוכר במחבת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, ונזהרים שלא יישרף. לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את הקוקוס הטחון וממשיכים לבשל ולערבב עד להזהבה. מוסיפים בהדרגה את חלב השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצקים שכבה אחידה מתערובת הקרמל-קוקוס על העוגיות (ניתן להיעזר בסכין למריחה קלה). ככל שהתערובת קרה יותר, קשה יותר לעבוד איתה, לכן יש לעבוד במהירות.
הכנת זיגוג השוקולד:
• ממיסים את השוקולד-צ'יפס ו-2 כפות חלב שקדים בקערה קטנה במיקרוגל למשך דקה, או מבשלים בסיר על אש נמוכה. אם התערובת סמיכה וקשה לעבודה, ניתן להוסיף קצת חלב שקדים.
• בעזרת כפית, מזלפים מזיגוג השוקולד על העוגיות.
הערה: ניתן להכפיל ולשלש את כמות זיגוג השוקולד, וממש לטבול את העוגיות בתוכו.