רכיבים
- 1/4 1 כוסות קמח חיטה מלאה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף תמצית וניל
- 1/3 כוס רסק תפוחים
- 1 כפית חומץ
- 1 כוס חלב שקדים
- 2 כפות אבקת קקאו
אופן הכנת קאפקייקס וניל בציפוי שוקולד:
רגע לפני: הם מכילים 50 קלוריות בלבד, זמן עבודה פחות מ-10 דקות והם לחלוטין פרווה - כל מה שצריך בשביל מתכון מנצח שאתם עומדים לאמץ: כך תכינו קאפקייקס וניל רכים ונימוחים בציפוי שוקולדי מיוחד.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מרפדים 12 תבניות קאפקייקס קשיחות (סיליקון/פח) במנג'טים מנייר.
• מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את חלב השקדים, תמצית הווניל, רסק התפוחים והחומץ, עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושי קמח.
• מעבירים לכלי נפרד 1/2 כוס מהבלילה בקערה, ומניחים בצד.
• יוצקים באופן שווה את הבלילה בתבניות הקאפקייקס. טיפ: השתמשו בכפית גלידה, מה שיבטיח עבודה מסודרת ונקייה יותר.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז, יוצא נקי. מוציאים מהתנור ונותנים למאפים להתקרר.
• מוסיפים לכלי בו שמרנו את חצי הכוס מהבלילה את הקקאו וכף חלב שקדים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת במרקם אחיד וחלק. מכניסים את התערובת למקרר עד שתצטנן.
• סמוך להגשה, מניחים כף מתערובת הציפוי על כל מאפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!