זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 5 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- כוס מים חמימים
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 2 קופסאות גבינה 5% (500 גרם)
- 1 גביע לבן קטן
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
רגע לפני: עוגות גבינה נוטות לפתח בעיות בכל שלבי האפייה. החל מגושים לא ברורים, ועד להתפוצצות כואבת בתנור. אתם יודעים מה הסוד לאפיה מוצלחת? מעקב מדויק אחר הוראות המתכון. כי כל מה שעומד מאחורי אפיה זה כימיה שדורשת דיוק. וכאשר מדובר בעוגת גבינה, חשוב עוד יותר להקפיד על כללי האפייה.
ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ בעלת שוליים גבוהים ככל הניתן.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מפרידים בזהירות בין החלמונים לחלבונים לשתי צלוחיות נפרדות.
• מקציפים את החלמונים (החלק הצהוב) במיקסר לקצפת תפוחה, ותוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
• כשהקצף מתייצב, שופכים פנימה את המים החמימים וכף הלימון ומערבלים קלות שוב.
• מוסיפים לקערת המיקסר את יתר החומרים; הגבינה, הלבן, הקורנפלור והאינסטנט וניל אחד אחרי השני בתנועות קיפול עדינות ומערבבים לתערובת חלקה, ונזהרים שהקצפת לא תיפול.
• יוצקים את התערובת המוקצפת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 15 דקות. לאחר מכן, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים באפיה במשך 45 דקות נוספות. בכל מקרה, אין לפתוח את התנור.
• שימו לב: בתום האפייה, משאירים את העוגה בתוך התנור כשהדלת סגורה, למשך 3 שעות, כדי שהעוגה תצטנן לאט, וכך יישמר המראה הזקוף והיפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מפרידים בזהירות בין החלמונים לחלבונים לשתי צלוחיות נפרדות.
• מקציפים את החלמונים (החלק הצהוב) במיקסר לקצפת תפוחה, ותוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
• כשהקצף מתייצב, שופכים פנימה את המים החמימים וכף הלימון ומערבלים קלות שוב.
• מוסיפים לקערת המיקסר את יתר החומרים; הגבינה, הלבן, הקורנפלור והאינסטנט וניל אחד אחרי השני בתנועות קיפול עדינות ומערבבים לתערובת חלקה, ונזהרים שהקצפת לא תיפול.
• יוצקים את התערובת המוקצפת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 15 דקות. לאחר מכן, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים באפיה במשך 45 דקות נוספות. בכל מקרה, אין לפתוח את התנור.
• שימו לב: בתום האפייה, משאירים את העוגה בתוך התנור כשהדלת סגורה, למשך 3 שעות, כדי שהעוגה תצטנן לאט, וכך יישמר המראה הזקוף והיפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!