

רכיבים
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כוס חלב פושר
- 200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
- 1 ביצה
- 5 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- ממרח שוקולד קנוי
- קמצוץ קינמון
- ביצה להברשה
- סוכר גס לפיזור
אופן ההכנה:
• להכנת הבצק, כדאי להשתמש במיקסר עם וו לישה. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה (טיפ: חתכו את החמאה לקוביות לעיבוד קל יותר), הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.
• מחממים את התנור על 180 מעלות.
• לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.
• מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קינמון (מעט או הרבה, לפי הטעם).
• מגלגלים לגלילה את שני הכדורים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
• מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר גס.
• מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.
שימו לב: המתכון הזה אמנם חלבי, אך ניתן להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות ויש לכם גרסת פרווה טעימה לא פחות.