המצרכים לעוגת גזר ואגוזים
- 4 ביצים
- 220 גר׳ אבקת סוכר
- 350 גר׳ קמח לבן ( ניתן להחליף חצי בקמח מלא)
- 8 גזרים גדולים קלופים ומגורדים דק
- 1 1/4 כוסות שמן קנולה
- 1/2 כפית קנמון
- 1/4 כפית ג׳ינג׳ר
- קורט מלח
- 10 גר׳ אבקת אפיה ( שקית קטנה)
- 1 כף שטוחה אבקת סודה לשתיה
- 100 גר׳ אגוזי מלך (ואפשר חצי מהכמות אגוזי לוז שברים)
אופן ההכנה של עוגת גזר ואגוזים:
- מחממים תנור לחום בינוני
- בקערה מקציפים ביצים עם סוכר לתערובת אורירית וקלילה.
- ואז מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ובסוף את האגוזים בקיפול
- שופכים לתבנית אפיה עדיף של בבקה
- אופים כשעה או עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש
רק בריאות!
מורן