רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בעלי מרקם עמילני
- 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
- פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מקלפים ומגרדים את תפוחי האדמה לקערה גדולה מלאה במים, מה שיימנע מהם להשחים.
2. מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ושוטפים אותם היטב עד שהמים נעשים שקופים, כדי להסיר את העמילן שמונע מתפוחי האדמה להשחים ולהפוך לפריכים. ביד, סוחטים קבוצת תפוחי אדמה אדמה בכל פעם ומעבירים לקערה יבשה.
3. מוסיפים כף שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
4. במחבת בקוטר 22 ס"מ עם ציפוי נון-סטיק, מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מניחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ובעזרת מרית או גב של כף, מחליקים את החלק העליון, כך שהתערובת תגיע לגובה של כ-1.5 ס"מ.
5. מבשלים במשך 5-8 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים (מרימים את הקצה בעזרת מרית כדי לבדוק את התחתית).
6. בזהירות, מחליקים את תכולת המחבת לצלחת גדולה, מכסים את הצלחת במחבת והופכים במהירות. מזלפים את כף השמן הנותרת סביב שולי המחבת ומבשלים במשך 4-6 דקות נוספות.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות