באנו לשדרג

בייגל עם "לקס" שגם ספרדים יכולים לאכול

במקור, בייגל אנד לקס זהו קלאסיקה יהודית ניו יורקית הכוללת בייגל עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, אבל מצאנו אלטרנטיבה נהדרת לדג כך שגם ספרדים יוכלו ליהנות מהמנה הכיפית הזאת (אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 5 גזרים גדולים, לא מקולפים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 בייגלים, חצויים וקלויים קלות
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 עגבנייה, פרוסה דק
  • 1/4 כוס צלפים, מסוננים
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית פיירקס מלבנית ב-1 ס"מ גובה של מלח גס, מניחים את הגזרים על המלח ומכסים אותם במלח נוסף.

2. צולים את הגזרים עד שהם רכים מאוד במשך 75-90 דקות. בעזרת מגבת נקייה, משפשפים את הקליפה מכל גזר, ובעזרת קולפן ירקות, מקלפים את הגזרים לרצועות דקות ומעבירים אותן לקערה בינונית.

3. מוסיפים לקערה את שמן הזית, חומץ האורז, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב. מעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות עד לילה שלם.

4. להגשה, מורחים 4 חצאי בייגל בגבינת שמנת, מניחים מעל פרוסת עגבנייה, "לקס" גזר, צלפים, בצל סגול ושמיר - ומגישים מיד.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
טעם מאד דומה וזה העיקר, לא רק המראה (והמלח)
אמריקאית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות