רכיבים
- 8 ביצים גדולות
- 1/3 כוס מיונז
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 1/4 כפית אבקת בצל
- 1/4 כפית מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
- 8 פרוסות לחם פרוס
- 28 גרם חמאה (לא חובה)
- לקישוט: עלים ירוקים ונבטים
אופן הכנת כריך סלט ביצים:
1. מניחים את הביצים בסיר, ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 12 דקות. מיד לאחר הבישול, מוציאים את הביצים לקערה מלאה קוביות קרח ומים קרים, כדי לעצור את בישול הביצים - הן צריכות להיות רכות יותר מביצים קשות.
2. מקלפים את הביצים, שוטפים במים קרים, פורסים לפרוסות, מעבירים לקערה, ומועכים את הביצים במזלג.
3. בקערה קטנה, מערבבים יחד את המיונז, הקארי, אבקת הצל, המלח הגס ופלפל שחור.
4. מוסיפים את תערובת המיונז והתבלינים לביצים, ומערבבים היטב. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.
5. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים, וקולים קצרות בטוסטר או במחבת יבשה. מניחים בנדיבות מסלט הביצים בין 2 פרוסות, מוסיפים עלים ירוקים ואוכלים מיד.