רכיבים
- 4 ביצים
- 4 עגבניות גדולות
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 2 שיני שום
- 1 כף תימין טרי
- גבינה צהובה מגוררת
- מעט גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנת שקשוקה אפויה:
רגע לפני: מי אמר שהדרך המקובלת תמיד טובה? המנה הזו תוכיח לכם בדיוק את ההפך: מתכון להכנת שקשוקה אישית אפויה בתנור ברוטב פיקנטי. והכל קורה בעגבנייה אחת.
• מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (בערך 180 מעלות).
• חותכים לעגבניות "כיפה", כלומר את הקצה העליון שלה. בעזרת כף, מרוקנים את העגבנייה ממיצים, נוזלים וזרעים ומעבירים אותם לקערה.
• כדי שהעגבנייה תישאר יציבה על התבנית והמילוי לא יישפך החוצה, חותכים חתיכה קטנה ודקה מהחלק התחתון של העגבנייה ויוצרים בסיס ישר ויציב.
• פורסים לפרוסות דקות את השום והבצל הירוק, כולל החלק הלבן.
• מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות הבצל הירוק והשום עד להשחמה קלה. מוסיפים חצי מכמות נוזלי העגבניות למחבת ומערבבים, עד שהרוטב יצטמצם מעט.
• מכבים את האש, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות, מוסיפים כף תימין טרי ומערבבים.
רגע האיחוד:
• מטפלים בכל עגבנייה בנפרד. ממלאים את העגבנייה במילוי העגבניות המבושלות (עדיף רק עד החצי), ונזהרים להשאיר מספיק מקום לביצה כדי שהיא לא תישפך החוצה.
• שוברים את הביצה לכלי, ומוסיפים את הביצה לתוך העגבנייה.
• מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגוררת.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, עד שהביצה מתגבשת ומתייצבת, אך כדאי שהחלמון יישאר רך, כמו בשקשוקה.
אופן ההגשה: מפזרים מעל העגבניות פרמזן, בצל ירוק ומעט תימין ומגישים חם עם לחם טרי לניגוב הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!