כיכר השבת

פריטטה - חביתת ירקות מפתיעה

הפריטטה האיטלקית עושה קסמים בחביתה הרגילה ומגוונת אותה בצבעוניות משמחת עין, עם תוספת מלבבת של ירקות וגבינות, שהופכים את החביתה לתפוחה וטעימה להפליא (מתכונים, אוכל)

|
פריטטה ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 3 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 5 פטריות שמפניון
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 1/2 גביע קוטג'
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל

אופן הכנת פריטטה עם מגוון ירקות וגבינות:

רגע לפני: גם בחביתות, המטבח האיטלקי לא מאכזב ומגיש בגאווה את הפריטטה - שאוספת את שאריות השבוע ועושה קסמים בחביתה הרגילה שהופכת לצבעונית וטעימה, עם תוספת מלבבת של ירקות וגבינות.

• פורסים את העגבניות, הגמבות, הפטריות (ללא הרגל) והשום.

• מחממים מעט שמן במחבת, ומבשלים את העגבניות על אש בינונית, עד שהנוזלים ניגרים ומצטמצמים מעט.

• מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות, הגמבות והשום. מבשלים יחד במשך 5-7 דקות נוספות.

• מוסיפים את הקוטג', גבינת החמד, והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב את כל המרכיבים.

• מפזרים מעל החביתה המתגבשת את הגבינה צהובה ומבשלים כך, ללא ערבוב נוסף, במשך 10 דקות על אש בינונית עד שהפריטטה מוכנה לגמרי.

אופן ההגשה: את הפריטטה יש להגיש חם, ולכן כדאי להכין אותה סמוך להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות