רכיבים
- 2 כוסות קמח תירס
- 2 כוסות חלב
- 3 כוסות מים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/4 חבילת חמאה
- 1 כפית מלח
- מספר עלי שמיר קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
רגע לפני: מתכון לדייסת ממליגה, שהתחילה כלחם עניים והיום מפארת מסעדות יוקרה. הדייסה היא בעצם הגרסה הרומנית של תבשיל הפולנטה האיטלקי, אך סמיכה יותר ובעלת מרקם רך ונימוח.
• מרתיחים בסיר את המים, וכשהם חמים, מוספים את החלב והמלח.
• כשהנוזלים בסיר רותחים ומעלים בועות, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מתמדת.
• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהדייסה נפרדת מהדפנות (אם הדייסה סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מים/חלב). לקראת סוף הבישול מוסיפים את החמאה.
• מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת.
אופן ההגשה: מניחים על צלחת אישית שתי כפות גדושות מהדייסה, מניחים מעל כפית שמנת ומפזרים סביב קוביות גבינה בולגרית. מגישים חם.